11/03 - Personeel

Goed personeel aantrekken is in 2019 de grootste uitdaging voor horecaondernemers. Ze ervaren zelfs belemmeringen in hun bedrijfsvoering door de toegenomen personeelstekorten. Ondernemers willen groeien met hun bedrijf, maar een tekort aan medewerkers staat vooruitgang in de weg. Het aantrekken én behouden van voldoende goed gekwalificeerd personeel is de belangrijke factor voor succes in 2019.

Veranderende markt
Eindhoven is een van de snelst groeiende regio’s van Europa. Rick Polman weet als eigenaar van Van der Valk Hotel Eindhoven wat het betekent om succesvol te worden én te blijven in een veranderende markt. Nieuwe zaken schieten in 2019 als paddenstoelen uit de grond en er is een tekort aan goed personeel. De uitdagingen die hierbij ontstaan zorgen ervoor dat krachtig leiderschap onmisbaar is.

Volgens Rick is het juist nu essentieel om aan goede teams te bouwen. “Ik probeer niet de beste mensen uit de industrie bij mijn bedrijf te betrekken, maar het beste team”, aldus Rick. De mensen in een bedrijf zijn enorm bepalend voor het succes dat een ondernemer weet te bereiken.

Nieuwe eisen
De Nederlandse economie is op stoom. Het toerisme in Nederland neemt in hoog tempo toe en ook Nederlanders eten steeds vaker buiten de deur. Tegelijkertijd neemt de concurrentie in de horeca toe: nieuwe zaken openen continu de deuren. Er is verdringing in de markt ontstaan en vervaging van grenzen tussen branches. Zo ondervindt de horeca in 2019 ook concurrentie van bijvoorbeeld retail met eet- en drinkgelegenheden.

Door deze ontwikkelingen hebben medewerkers keuze te over als het aankomt op hun werkgever. Technologische vooruitgang, de economie en veranderingen in de samenleving stellen nieuwe eisen aan ondernemers en personeel in de horeca.  De enige manier om effectief in te spelen op deze shift, is door krachtig leiderschap toe te passen.

Het volgende level
Rick deelt 11 maart hoe hij zijn persoonlijke uitdagingen in het vak heeft overwonnen. De ondernemer spreekt over zijn visie op leiderschap en de veranderingen in de branche. Daarnaast spreken Straight-Line Coaches Johan van der Put en Kristof Cuppens. Beiden werken meer dan tien jaar met succesvolle en gedreven ondernemers. Tijdens de dag worden ondernemers in de horeca direct inzetbare tools aangereikt waarmee ze hun bedrijf naar het volgende level kunnen tillen.

Wat belangrijk is om te weten: enkel informatie hebben over de situatie verandert niets. De kennis implementeren en de benodigde acties ondernemen, is wat een succesvolle horecaondernemer onderscheidt.

 

 

Eindhoven

Personeel

11/03

 • Start: 14.00 uur
 • Kristof Cuppens
  Patronen die je toekomst bepalen

  30 minuten
 • Rick Polman
  Personeel
  & teams

  30 minuten
 • Johan van der Put
  Conversaties managen & verdringing in de markt

  30 minuten
 • Einde: 15.30 uur
 • Uitloop: 17.00 uur
Locatie
Van der Valk Hotel Eindhoven
Aalsterweg 322
5644 RL Eindhoven
Praktische informatie
- Deelname is kosteloos
- Beperkt aantal plaatsen
- Parkeren op locatie
Terug naar overzicht
11/03 – Eindhoven – Personeel
18/03 – Roermond – Wetgeving25/03 – Maastricht – Kansen

Aanmelden

Aanmelden voor dit event is helaas niet meer mogelijk.