18/03 - Wet- en regelgeving binnen de horeca

Weinig branches hebben zo veel met wetgeving te maken als de horeca. De regelgeving rondom voedingsmiddelen is bijzonder strikt en personeel werkt vaak op ongebruikelijke tijdstippen. Dit zorgt ervoor dat ondernemers in de horeca extra scherp moeten zijn – en dit is in 2019 belangrijker dan ooit.

Grenzen vervagen
De branche verandert in hoog tempo. De uitdagingen die hierbij ontstaan zorgen ervoor dat er effectief om moet worden gegaan met wet- en regelgeving. Nieuwe zaken schieten als paddenstoelen uit de grond en er is een tekort aan goed personeel. Dit komt onder andere door het toenemende toerisme in Nederland. De economie trekt aan, waardoor ook Nederlanders meer te besteden hebben en vaker horecagelegenheden bezoeken.

De concurrentie binnen de horeca neemt een vlucht, onder andere door het vervagen van grenzen tussen branches. Zo ondervindt de sector in 2019 veel concurrentie van bijvoorbeeld retail met eet- en drinkgelegenheden. Er is meer vraag naar horeca, maar niet meer goed personeel om deze vraag bij te kunnen houden. Om in deze omgeving te groeien is een andere aanpak nodig.

De meest gemaakte fouten 
Stephan Mulders is werkzaam bij Mulders Advocaten, een van de meest gerenommeerde advocatenkantoren van Midden-Limburg. Stefan werkt als advocaat hoofdzakelijk met ondernemers. 18 maart deelt hij de meest gemaakte fouten van horecaondernemers op het gebied van wet- en regelgeving. En hoe deze op een effectieve manier aangepakt kunnen worden.

Wat een succesvolle ondernemer onderscheidt
Daarnaast spreken Straight-Line Coaches Johan van der Put en Kristof Cuppens. Beiden werken meer dan tien jaar met succesvolle en gedreven ondernemers. Tijdens de dag worden ondernemers in de horeca direct inzetbare tools aangereikt waarmee ze hun bedrijf naar het volgende level kunnen tillen.

Wat belangrijk is om te weten: enkel informatie hebben over de situatie verandert niets. De kennis implementeren en de benodigde acties ondernemen, is wat een succesvolle horecaondernemer onderscheidt.

 

 

Roermond

Wetgeving

18/03

 • Start: 14.00 uur
 • Kristof Cuppens
  Patronen die je toekomst bepalen

  30 minuten
 • Stephan Mulders
  De meest gemaakte fouten in de horeca

  30 minuten
 • Johan van der Put
  Conversaties managen & verdringing in de markt

  30 minuten
 • Einde: 15.30 uur
 • Uitloop: 17.00 uur
Locatie
TheaterHotel De Oranjerie
Kloosterwandplein 12-16
6041 JA Roermond
Praktische informatie
- Deelname is kosteloos
- Beperkt aantal plaatsen
Terug naar overzicht11/03 – Eindhoven – Personeel
18/03 – Roermond – Wetgeving
25/03 – Maastricht – Kansen

Aanmelden

Aanmelden voor dit event is helaas niet meer mogelijk.