25/03 - Kansen en innovatie

Er liggen in 2019 meer kansen voor horecaondernemers dan ooit. Toch ervaren ze belemmeringen voor het groeien van hun business. Nieuwe zaken schieten als paddenstoelen uit de grond en er is een tekort aan goed personeel.

Concurrentie
Het alsmaar toenemende toerisme in Nederland zorgt voor meer vraag naar horeca. In 2018 nam het totale aantal toeristen zelfs met vijf procent toe. Daarnaast zorgt de aantrekkende economie ervoor dat ook Nederlanders meer buiten de deur eten. Er is echter niet meer goed personeel beschikbaar om de groeiende vraag bij te houden.

Tegelijk ontstaat er meer concurrentie. Op iedere straathoek opent een nieuwe zaak zijn deuren en er is een toename in ‘blurring’: het vervagen van grenzen tussen branches. Zo ondervindt de horeca nu ook concurrentie van bijvoorbeeld retail met eet- en drinkgelegenheden.

Nieuwe eisen
Technologische ontwikkelingen, de dynamiek van de economie en veranderingen in de samenleving stellen nieuwe eisen aan ondernemers en personeel in de horeca.

Er is krachtig leiderschap nodig om hier effectief mee om te gaan. Ondernemers die in staat zijn de kansen te pakken die er in 2019 liggen, bouwen aan een sterk en toekomstgericht bedrijf.

Kansen
Tijdens deze middag op 25 maart brengt een ervaren en succesvolle ondernemer uit de branche zijn toekomstvisie over op de zaal. Wat zorgt ervoor dat een horecaondernemer tientallen jaren succesvol kan zijn en continu groeit? En waar beweegt de horeca zich de komende jaren heen? Het antwoord op deze vragen is essentieel om in te spelen op de kansen die er in 2019 liggen.

Wat een succesvolle ondernemer onderscheidt
Daarnaast spreken Straight-Line Coaches Johan van der Put en Kristof Cuppens. Beiden werken meer dan tien jaar met succesvolle en gedreven ondernemers. Tijdens de dag worden ondernemers in de horeca direct inzetbare tools aangereikt waarmee ze hun bedrijf naar het volgende level kunnen tillen.

Wat belangrijk is om te weten: enkel informatie hebben over de situatie verandert niets. De kennis implementeren en de benodigde acties ondernemen, is wat een succesvolle horecaondernemer onderscheidt.

 

 

Maastricht

Kansen

25/03

 • Start: 14.00 uur
 • Kristof Cuppens
  Patronen die je toekomst bepalen

  30 minuten
 • John W.J. Reintjens
  Veranderingen in de branche & de formule voor langdurig succes

  30 minuten
 • Johan van der Put
  Conversaties managen & verdringing in de markt

  30 minuten
 • Einde: 15.30 uur
 • Uitloop: 17.00 uur
Locatie
Hotel Maastricht
Nijverheidsweg 35
6227AL Maastricht
Praktische informatie
- Deelname is kosteloos
- Beperkt aantal plaatsen
Terug naar overzicht11/03 – Eindhoven – Personeel18/03 – Roermond – Wetgeving
25/03 – Maastricht – Kansen

Aanmelden

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen spoedig contact op om de aanvraag te doorlopen.