Over Straight-Line Leadership Int.

1986
Straight-Line Coaching USA

Aan de westkust van de Verenigde Staten ontstond begin jaren tachtig een vooruitstrevende beweging op het gebied van business en leiderschap. De bloeiende stad San Francisco bevond zich in het hart van deze ontwikkeling.

Het was in dit klimaat dat Dusan Djukich, de grondlegger van Straight-Line Leadership, in 1986 het bedrijf Straight-Line Coaching USA oprichtte. Binnen enkele jaren werkte Dusan als coach met leiders uit het hoogste zakensegment. Tot zijn cliënten rekende hij succesvolle ondernemers op Wall Street, officieren binnen het Amerikaanse leger en leidinggevenden van zowel multinationals als innovatieve startups.

2010
Straight-Line Coaching Europe

Straight-Line Coaching USA bestond 24 jaar toen Dusan in aanraking kwam met de Nederlandse coach Johan van der Put. Voor het eerst stond Dusan oog in oog met een professional die in staat was zijn methodologie naar andere landen te brengen.

In 2010 startten ze een mentorshiptraject met als direct gevolg: de lancering van Straight-Line Coaching Europe. In de jaren die volgden bouwde Johan van der Put een bijzondere groep cliënten op, bestaand uit gedreven ondernemers en CEO’s uit het hogere business-segment van Europa.

2011
Straight-Line Leadership boek - EN

“I never wanted to write a book.” Deze iconische woorden verklaren waarom het boek in kwestie zo krachtig geschreven is.

‘Straight-Line Leadership – Living with Velocity and Power in Turbulent Times’ is geschreven om impact te maken op de lezer. Dusan is uit op transformatie, niet op entertainment of erkenning.

Sinds de jaren tachtig heeft Dusan constant verzoeken gekregen tot het vastleggen en simplificeren van zijn kennis in een handzaam boek. Hij creëerde een tijdloos werk dat over honderd jaar net zo relevant zal zijn als vandaag de dag.

2015
Professional School

Straight-Line Leadership maakt een bijzonder grote impact op het leven van de mensen die er mee in aanraking komen. We beschouwen het als ethisch onverantwoord om het werk exclusief te houden. Echter is het niet voor iedereen weggelegd.

Sinds 2015 zijn er vele verzoeken van coaches en consultants gekomen die de methodologie willen verspreiden. Dit hebben we mogelijk gemaakt met de Straight-Line Professional School. Om Straight-Line coach te worden, wordt een selectieprocedure gehanteerd, gevolgd door onze Professional School: een meerjarig opleidingstraject.

Inmiddels is er een aantal coaches actief binnen het mkb/kmo in Nederland en België.

2016
Straight-Line Business School

Mandy van der Put heeft van dichtbij de transformatie ervaren die haar man Johan van der Put in een korte tijd doormaakte. Zij zag hoe hij als persoon groeide, maar ook hoe de levens van zijn cliënten transformeerden.

Niet lang nadat Johan met Dusan ging werken, kwam ook Mandy in direct contact. Zij zag de waarde die Straight-Line Leadership verspreidde binnen de high-end businesswereld. En zij zag dat dit precies het juiste middel zou zijn om de gehele maatschappij vooruit te helpen.

In 2016 startte Mandy Straight-Line Business School, een lidmaatschap voor ondernemers binnen het mkb en kmo in Nederland en België. Door de methodieken in groepsverband aan te bieden kon de prijs omlaag en de verspreiding omhoog. Het werd hoog tijd om de ruggengraat van de samenleving te versterken.

2017
Straight-Line Leadership Experience

Twee jaar na het oprichten van het Straight-Line Business School lidmaatschap was er een kloof ontstaan binnen de groep. Een aantal leden van het eerste uur bevonden zich op een compleet ander level dan de nieuwkomers.

De meer ervaren ondernemers hadden een nieuw niveau van intensiteit nodig om consequent door te groeien. De waarde van dit werk zit in snelheid en kracht. Hierom werd de groep opgesplitst in twee lidmaatschappen: Straight-Line Business School én Straight-Line Leadership Experience.

2017
Straight-Line Leadership boek - NL

Door de positieve ervaringen van leden en hun omgeving verspreidde het boek ‘Straight-Line Leadership’ zich met hoge snelheid door de Benelux.

Omdat niet iedereen vloeiend Engels spreekt en leest ontstond er vraag naar een Nederlandse vertaling van het boek. In 2015 startten we een intensief vertalingstraject van het werk. Het boek kreeg een tijdloos, nieuw design en in april 2017 werd de Nederlandstalige versie van ‘Straight-Line Leadership’ gelanceerd.

2018
Straight-Line Leadership Mentorship

Tot dit moment brachten we Straight-Line Leadership naar de high-end businesswereld via een-op-een-trajecten. We werkten met micro- en kleinbedrijven middels groepslidmaatschappen. Er was echter nog een essentieel segment over: het middenbedrijf. Organisaties vanaf tien miljoen euro omzet per jaar en met vijftig medewerkers of meer.

Medio 2018 werd het Mentorship van Straight-Line Leadership opgericht. Dit lidmaatschap is voor ondernemers aan het roer van middenbedrijven en exclusief op uitnodiging beschikbaar.

 

Straight-Line Leadership International team

Het is een bekend gezegde: als je ergens snel wil komen, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen. SLL International streeft ernaar snel ver te komen. Ons team wordt uiterst zorgvuldig samengesteld, want alleen met de juiste mensen kan een organisatie in een kort tijdsbestek grote vooruitgang creëren.

Directie
Johan van der Put
Senior Straight-Line Coach
Mandy van der Put
Algemeen Directeur
Jeremy van Bedijk
Creatief Directeur
Behind the scenes
Vera Durahim
Office
Franky Oosterhof
Marketing manager
Susanne Wouters
Events
Jolanda Corstjens
Finance
Indra Lammers
Creative Assistant
Caya Forman
Auteur / Redacteur

Straight-Line Professionals

Straight-Line Leadership maakt een bijzonder grote impact op het leven van de mensen die er mee in aanraking komen.

Sinds 2015 zijn er vele verzoeken gekomen vanuit coaches en consultants om de Straight-Line methodologie te implementeren binnen hun eigen praktijk. We hebben dit mogelijk gemaakt via de Straight-Line Professional School.

Om Straight-Line coach te worden, wordt uiteraard een selectieprocedure gehanteerd, gevolgd door deelname aan onze Professional School, een meerjarig onderwijstraject.

Inmiddels is er een aantal Straight-Line coaches actief binnen het mkb/kmo in Nederland en België.

 

Kristof Cuppens
Medior Straight-Line Coach
Tommy Kruizinga
Medior Straight-Line Coach
Simon De Clerck
Junior Straight-Line Coach
Ilse Jaques
Junior Straight-Line Coach
Renout Polder
Junior Straight-Line Coach
Carmen Lecluyse
Junior Straight-Line Coach
Mark Flemming
Junior Straight-Line Coach
Ferda Göde
Junior Straight-Line Coach
Maurice van Kerkoerle
Junior Straight-Line Coach
Anke Briels
Junior Straight-Line Coach
Kennard van Messem
Junior Straight-Line Coach
Nathalie Ceuterick
Junior Straight-Line Coach
Joyce Sanders
Junior Straight-Line Coach

Onze missie

Straight-Line Leadership International neemt een standpunt in voor het ontwaken van leiderschap in Europa.

In een wereld van constante beweging is er altijd een gezamenlijke richting. De toekomst die op onze horizon verschijnt, mist kracht en lef. We zien een gebrek aan mensen die opstaan en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen levens en de toekomst die we samen creëren. We zien een gebrek aan leiders.

We hebben bij SLL International allen individueel besloten de verantwoordelijkheid op ons te nemen om een nieuwe toekomst te bouwen. Het is onze missie om ondernemers en businessprofessionals een krachtig leven te laten realiseren. Eén met vrijheid en sterke organisaties die een groter doel dienen en bijdragen aan de maatschappij waarin ze bestaan.

Samen met een netwerk van meer dan 15.000 ondernemers zijn we een serieuze shift aan het creëren. Iedere dag bouwen we aan een sterker en krachtiger Europa.

Onze waarden

Bij Straight-Line Leadership International hebben we specifieke waarden verweven met de bedrijfsstructuur en alles wat we doen. Zo bewegen we in elke situatie gefocust richting onze doelen.

Snelheid
Het leven is nou eenmaal eindig. Niemand weet hoeveel tijd hij heeft om de mogelijkheden te nemen die het leven hem biedt. We beseffen ons dit op een diep level, waardoor we de noodzaak van snelheid serieus nemen. Wie op een missie is, creëert elke seconde iets waardevols.

Dienen
We zijn niet alleen op deze wereld. Ieder van ons heeft de verantwoordelijkheid om mee te bouwen aan de toekomst. Bewust of onbewust, dragen we elk ons deel bij.

Wij kiezen ervoor een positieve impact te maken op de mensen om ons heen; om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij waarin we ons bevinden. We werken we elke dag richting een beter en sterker Europa.

Innovatie en transformatie
Een nieuwe realiteit vormgeven is onmogelijk als je op de bekende paden blijft. We dagen onszelf te allen tijde uit om een kritische blik te onderhouden richting de wereld en onze plek daarbinnen. Om te kijken naar dat wat we nog niet zien. Straight-Line Leadership International is constant in beweging.

Duurzaamheid
De wereld verandert in hoog tempo. Dit brengt de maatschappij zowel positieve ontwikkelingen als uitdagingen.

We groeien, maar niet ten koste van de omgeving. Daarom maken we bewuste keuzes in onze bedrijfsvoering. Alles wat we produceren wordt gemaakt met de uiterste aandacht en oog voor kwaliteit. We maken enkel gebruik van hoogstaande materialen in onze eigen producten, lesmateriaal en de eventaankleding. We produceren kwaliteit die gemaakt is voor de lange duur. Daarnaast spreekt het voor zich dat we ons afval scheiden, verantwoordelijk met energie omgaan en toekomstgericht ondernemen.

Onredelijkheid
Mensen die redelijk zijn, hebben altijd redenen waarom zaken niet lukken of niet kunnen. Redenen waarom ze niet hetgeen hebben bereikt wat ze wilden bereiken.

Ondernemers vinden bijvoorbeeld dat hun medewerkers niet klaar zijn voor de volgende stap of dat het bedrijf zich niet in de juiste branche bevindt voor een dergelijke verandering. Soms vinden ze dat er eerst meer onderzoek gedaan moet worden of dat ze niet genoeg tijd hebben om de klus te klaren. Dus nemen ze geen stappen. Dit is wat wij als ‘redelijk’ beschouwen.

Wij gaan tegen de stroom in: we zijn onredelijk. We luisteren, observeren en vormen onze eigen mening. We stellen een doel, bepalen de noodzakelijke acties om daar te komen en voeren deze uit. Zonder gemakkelijke oplossingen, zonder excuses en zonder terughoudendheid. Resultaat hoeft nooit uitgelegd te worden.

Bedrijfsprofiel

Straight-Line Leadership International zet zich sinds 1986 in voor het ontwaken van leiderschap in Europa. Het is een organisatie die ondernemers en businessprofessionals helpt effectief leiderschap toe te passen, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

De organisatie biedt mensen krachtige tools waarmee ze elk aspect van hun leven kunnen transformeren. Hiermee zijn ze in staat een positieve impact te maken op hun eigen leven, hun omgeving en de maatschappij waarin ze bestaan.