Over Straight-Line Leadership Int.

De oorsprong van Straight-Line Leadership

1986 De oorsprong van Straight-Line Leadership

Aan de westkust van de VS ontstaat een vooruitstrevende beweging op het gebied van business en leiderschap. De bloeiende stad San Francisco bevindt zich in het hart van deze ontwikkeling. Het is in dit klimaat dat Dusan Djukich, de grondlegger van Straight-Line Leadership, in 1986 Straight-Line Leadership USA opricht.

Dusan werkt met groepen gedreven ondernemers. Hij assisteert ze bij het toepassen van effectief leiderschap in zowel hun business als hun leven. Binnen enkele jaren werkt Dusan met leiders uit het hoogste zakensegment. Tot zijn cliënten rekent hij succesvolle ondernemers op Wall Street, officieren van het Amerikaanse leger en leidinggevenden van zowel multinationals als innovatieve startups. Zijn methode van coaching maakt een positieve impact op gehele branches en industrieën.

2009 Johan van der Put

De Nederlandse coach Johan van der Put ontvangt een document van een Amerikaanse collega. Het betreft een samenvatting van het gedachtegoed van Straight-Line Leadership. Hij beseft zich dat hij iets bijzonders in handen heeft.

Johan ziet de impact die de methodologie zou kunnen hebben op Europese ondernemers. Hij besluit een samenwerking aan te gaan met Dusan, ondanks de grote afstand en de geringe kans dat zijn missie zal slagen. Dusan ontvangt al sinds de jaren tachtig wekelijks aanvragen van anderen die zijn werk willen verspreiden. Deze verzoeken worden steevast beantwoord door een vriendelijke afwijzing.

2010 Een opmerkelijk besluit

Dusan Djukich heeft inmiddels tientallen jaren aan ervaring en kennis verzameld. Om zijn nalatenschap voort te zetten, weet hij dat hij zijn werk op een dag zal moeten overdragen. Hij wacht geduldig op het juiste moment en een krachtige leider.

Nadat Johan met hem spreekt, neemt Dusan een opmerkelijk besluit. Hij ziet in Johan een mogelijke leider die in staat is Straight-Line Leadership voort te zetten. Dusan biedt hem een coachingstraject aan van een jaar met de mogelijkheid tot een mentorschap. Johan ontvangt hierop veel weerstand en zelfs tegenwerking. Ondanks dat zijn omgeving niet gelooft in zijn visie voor Straight-Line Leadership, zet Johan zijn plan door.

"I never wanted to write a book"
- Dusan Djukich
2011 Het boek

Sinds de start van Straight-Line Leadership USA ontvangt Dusan doorlopend verzoeken tot het fysiek vastleggen van zijn kennis. Hij geeft hieraan gehoor en creëert een tijdloos werk dat decennia later net zo relevant zal zijn als vandaag de dag.

Het boek Straight-Line Leadership bevat de essentie van Dusans methode. Het is zowel de basis voor Straight-Line leiders, als een introductie voor mensen die nog onbekend zijn met het werk. De kracht van het boek zit in zijn eenvoud. De hoofdstukken zijn praktische handvaten waarmee ondernemers eigenaarschap kunnen nemen over hun eigen leven, hun business en hun branche.

2016 Mandy van der Put

Straight-Line Leadership ontspringt in Europa. Johan startte een aantal jaar geleden een mentoringstraject met Dusan en begeleidt nu gedreven ondernemers in Nederland en België bij het behalen van hun doelen. Hij ontvangt feedback over de positieve impact die hij maakt op de levens van anderen. Maar als enige Straight-Line Coach in Europa is zijn bereik beperkt.

Johans vrouw Mandy van der Put ziet de grenzen aan zijn impact. De huidige werkwijze is niet geschikt voor de doelen die Johan streeft te bereiken. In samenwerking met Johan en Dusan, zet Mandy de organisatie Straight-Line Leadership International op. Als CEO schaalt ze het bereik op en neemt de leiding over de verspreiding van het werk in Europa.

2017 Een versterking van het werk

Om meer ondernemers te bereiken, zijn meer coaches nodig. Straight-Line Leadership circuleert onder consultants en ondernemers in de Benelux, waarna een aantal trainers zich bij de organisatie aansluit om het werk te versterken.

De Straight-Line Coaches volgen een meerjarig opleidingstraject binnen de organisatie. Ze hebben ieder persoonlijk de waarde van het werk ervaren en helpen anderen toegang te krijgen tot dezelfde tools. Ze zijn volledig gericht op het groter maken van de mensen waarmee ze werken.

2017 Eindhoven als uitvalsbasis

De organisatie groeit snel. Straight-Line Leadership Int. trekt gedreven ondernemers uit Nederland en België aan. Om aan de toegenomen vraag te voldoen, is het noodzakelijk dat events en vergaderingen voortaan op een centrale locatie plaatsvinden. Een locatie met een ondernemer aan het roer die dezelfde hoge standaarden hanteert voor kwaliteit.

Het bedrijf gaat een samenwerking aan met Van der Valk Hotel Eindhoven. Het hotel is markleider in zakelijke evenementen in een van de innovatiefste en snelst groeiende regio’s van Europa. Eigenaar Rick Polman houdt zijn bedrijf aan een zeldzaam hoge kwaliteitsstandaard en begrijpt exact wat Straight-Line Leadership Int. nodig heeft.

2018 Het nieuwe Europa begint in Limburg

Straight-Line Leadership Int. vestigt zijn hoofdkantoor in Echt: het hart van Nederlands Midden-Limburg. Een half uur verwijderd van Eindhoven en met directe routes richting België en Duitsland.

Het monumentale pand is een voormalige kweekschool waar docenten in het verleden begeleid en klaargestoomd werden voor het werkveld. Nu is het de beurt aan Straight-Line Leadership Int. om de ondernemers van Europa te begeleiden bij het volbrengen van hun missies.

Toekomst De toekomst van Europa

De toekomst is nog nooit zo onzeker geweest als nu. Technologische innovaties volgen elkaar in hoog tempo op en de maatschappij transformeert. Hier als mens effectief mee omgaan is een van de grootste uitdagingen van de moderne tijd. Het is onmogelijk om controle uit te oefenen op deze ontwikkelingen. Wat we wel kunnen doen, is leiderschap nemen.

Er is effectief leiderschap nodig om de veranderingen in de maatschappij niet alleen te kunnen bijbenen, maar voor te zijn. Straight-Line Leadership Int. biedt ondernemers de tools om succesvol te kunnen zijn in turbulente tijden. Op deze manier bouwt Straight-Line Leadership Int. iedere dag aan sterke organisaties en een krachtig Europa.

De mensen aan de voorkant

Het is een bekend gezegde: als je ergens snel wil komen, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen. SLL International streeft ernaar snel ver te komen. Ons team wordt uiterst zorgvuldig samengesteld, want alleen met de juiste mensen kan een organisatie in een kort tijdsbestek grote vooruitgang creëren.

Johan van der Put
Senior Straight-Line Coach
Kristof Cuppens
Straight-Line Coach + Managing Partner
Mandy van der Put
Straight-Line Coach + Managing Partner
Simon De Clerck
Straight-Line Coach
Ferda Göde
Straight-Line Coach
Tommy Kruizinga
Straight-Line Coach
Ruud Tuithof
Straight-Line Consultant

Onze missie

Straight-Line Leadership International neemt een standpunt in voor het ontwaken van leiderschap in Europa.

In een wereld van constante beweging is er altijd een gezamenlijke richting. De toekomst die op onze horizon verschijnt, mist kracht en lef. We zien een gebrek aan mensen die opstaan en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen levens en de toekomst die we samen creëren. We zien een gebrek aan leiders.

We hebben bij SLL International allen individueel besloten de verantwoordelijkheid op ons te nemen om een nieuwe toekomst te bouwen. Het is onze missie om ondernemers en businessprofessionals een krachtig leven te laten realiseren. Eén met vrijheid en sterke organisaties die een groter doel dienen en bijdragen aan de maatschappij waarin ze bestaan.

Samen met een netwerk van meer dan 15.000 ondernemers zijn we een serieuze shift aan het creëren. Iedere dag bouwen we aan een sterker en krachtiger Europa.

Onze waarden

Bij Straight-Line Leadership International hebben we specifieke waarden verweven met de bedrijfsstructuur en alles wat we doen. Zo bewegen we in elke situatie gefocust richting onze doelen.

Snelheid
Het leven is nou eenmaal eindig. Niemand weet hoeveel tijd hij heeft om de mogelijkheden te nemen die het leven hem biedt. We beseffen ons dit op een diep level, waardoor we de noodzaak van snelheid serieus nemen. Wie op een missie is, creëert elke seconde iets waardevols.

Transformatie
Een nieuwe realiteit vormgeven is onmogelijk als je op de bekende paden blijft. We dagen onszelf te allen tijde uit om een kritische blik te onderhouden richting de wereld en onze plek daarbinnen. Om te kijken naar dat wat we nog niet zien. Straight-Line Leadership International is constant in beweging.

Dienen
We zijn niet alleen op deze wereld. Ieder van ons heeft de verantwoordelijkheid om mee te bouwen aan de toekomst. Bewust of onbewust, dragen we elk ons deel bij.

Wij kiezen ervoor een positieve impact te maken op de mensen om ons heen; om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij waarin we ons bevinden. We werken we elke dag richting een beter en sterker Europa.

Onredelijkheid
Mensen die redelijk zijn, hebben altijd redenen waarom zaken niet lukken of niet kunnen. Redenen waarom ze niet hetgeen hebben bereikt wat ze wilden bereiken.

Ondernemers vinden bijvoorbeeld dat hun medewerkers niet klaar zijn voor de volgende stap of dat het bedrijf zich niet in de juiste branche bevindt voor een dergelijke verandering. Soms vinden ze dat er eerst meer onderzoek gedaan moet worden of dat ze niet genoeg tijd hebben om de klus te klaren. Dus nemen ze geen stappen. Dit is wat wij als ‘redelijk’ beschouwen.

Wij gaan tegen de stroom in: we zijn onredelijk. We luisteren, observeren en vormen onze eigen mening. We stellen een doel, bepalen de noodzakelijke acties om daar te komen en voeren deze uit. Zonder gemakkelijke oplossingen, zonder excuses en zonder terughoudendheid. Resultaat hoeft nooit uitgelegd te worden.

Bedrijfsprofiel

Straight-Line Leadership International zet zich in voor het ontwaken van leiderschap in Europa. Het is een organisatie die ondernemers en businessprofessionals helpt effectief leiderschap toe te passen, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

De organisatie biedt mensen krachtige tools waarmee ze elk aspect van hun leven kunnen transformeren. Hiermee zijn ze in staat een positieve impact te maken op hun eigen leven, hun omgeving en de maatschappij waarin ze bestaan.