#RealStories

'In één moment, moet alles kloppen'

16 februari 2017


Goed worden in een vak kost een gemiddelde investering van tienduizend uren. Groots worden in een vak is minder gemakkelijk. Danielle vond haar liefde voor fotografie in Parijs, toen ze als jong meisje met haar vader langs de Seine liep. In 2018 opent ze een expositie niet ver van de plek waar het allemaal begon. De cirkel is rond.

Jarenlang ontwikkelde Danielle haar kwaliteiten als fotograaf, naast haar enorm uiteenlopende banen. Het is de rode draad in haar leven. Zonder een opleiding, zonder een mentor, zonder vaktechnische kennis. En ze is altijd gefascineerd geweest door de schoonheid van vrouwen. Toen ze de twee met elkaar combineerde kwam de potentie voor meesterschap aan het licht.

Tijdens het fotograferen van honderden bruiloften, en dus ook honderden bruiden, ontwikkelde Danielle haar eigen ‘handtekening’. Ze was een pionier in de Benelux op het gebied van boudoir fotografie. Ze fotografeerde bruiden in hun lingerie, en vervolgens naakt. Veel vrouwen bleken de optie stiekem enorm te waarderen.

Inmiddels wordt boudoir fotografie door veel bruidsfotografen gedaan, met gevarieerde intenties en resultaten. Danielle heeft haar naaktfotografie uitgewerkt tot een kunstvorm en exposeert haar werk in internationale galerieën. Ze fotografeert nog steeds bruiloften, maar heeft slechts tijd voor maximaal vijf per jaar. De rest van haar tijd is ze bezig met haar kunst: naaktfotografie.

Danielle is een pionier, iemand die naar haar brandende verlangen heeft geluisterd en zonder excuses haar vak meester is geworden.


tekst: Jeremy van Bedijk
beeld: Dennis de Pijper