#RealStories

'Het faillissement opende de deur naar een hoger niveau'

14 december 2018


Mensen kwamen van heinde en ver voor de authentieke Italiaanse gerechten van Dino Bagnato. Jarenlang was zijn restaurant tot maanden vooruit volgeboekt. En toch ontstond er achter de schermen een financieel gat dat alsmaar groter werd. In 2015 werd Il Fiore failliet verklaard. Drie jaar na dato opende het nieuwe restaurant op een betere locatie, onder beter management en met een geweldige toekomst.

#horeca #chefkok #ondernemer #leiderschap #faillissement #restaurant #maastricht

De dag waarop Il Fiore niet meer openging was zwaar voor velen. Het faillissement had namelijk ook grote gevolgen voor het personeel en het team: Il Fiore’s familie. Als ondernemer draag je de verantwoordelijkheid van veiligheid en zekerheid voor je mensen. Je personeel rekent op een vast inkomen. Het slechte nieuws vertellen was een van de hardste klappen die Dino Bagnato en zijn vrouw Diana Pani hebben doorstaan, samen met het afbellen van de talloze reservering van vaste klanten.

Opmerkelijk is dat Dino geen moment twijfelde aan zichzelf of aan het openen van een nieuwe zaak. Na enkele dagen kwamen de eerste aanbiedingen van investeerders al binnen. Hij had zijn doel echter helder voor ogen en liet zich hier niet van afbrengen. “We houden ons netwerk warm en wachten onze kans af om op een toplocatie in Maastricht te openen”, aldus Dino over deze periode. Als een echte ondernemer een doel voor ogen heeft en er een commitment op maakt, is al het andere per definitie geen optie meer. Het duurde drie jaar. Drie turbulente, leerzame en met vlagen zelfs ontmoedigende jaren; het was het uiteindelijk allemaal waard.

Op 9 november 2018 opende het door zovelen geliefde Italiaanse horecakoppel Dino en Diana de deuren van hun nieuwe restaurant. Il Fiore – cucina raffinata. Gelegen aan de Kesselskade met uitzicht op de Sint Servaasbrug, in een van de fraaist behouden straatbeelden van de historische stad Maastricht. Het was een droom die werkelijkheid werd, mogelijk gemaakt door de manier waarop Dino en Diana met tegenslag omgingen. Hun liefde voor elkaar en het gedeelde geloof in hun bedrijf hield het stel op de been tijdens de moeilijkste momenten. “Het faillissement opende de deur naar een hoger niveau”, zegt Dino. Ondernemen is vallen en opstaan, jezelf motiveren, dag in dag uit het werk doen en vooral: leiding nemen over je eigen leven.

 

 

Straight-Line Leadership Int. sluit ieder jaar af met een feestelijk diner. Deze avond staat in het teken van onze relaties: gedreven mensen waaronder Dino Bagnato en Diana Pani van restaurant Il Fiore. Op 14 december 2018 werd de documentaire tijdens het jaarlijkse diner gelanceerd. Zowel de leden van Straight-Line Leadership Int. als een belangrijk deel van het netwerk van Il Fiore was hierbij aanwezig. Bekijk de onderstaande video en geniet van een impressie van de bijzondere avond.

 


tekst: Jeremy van Bedijk
beeld: Dennis de Pijper / Cameraden

Straight-Line Leadership

Inspirerende ondernemers & krachtige tools


Dino Bagnato is een ware ondernemer die op bijzondere wijze trouw bleef aan zijn doel, zelfs toen zijn restaurant Il Fiore failliet werd verklaard. RealStories is een reeks korte documentaires door Straight-Line Leadership Int., waarin we het verhaal uitlicht van Dino en die van andere succesvolle, inspirerende en bovenal echte ondernemers.

In onze RealStories-docu’s worden verhalen verteld van Straight-Line leiders. Mensen die leiding hebben genomen over hun eigen leven, hun bedrijf en hun branche. Het horecawezen is een levendige omgeving voor ondernemers waar veel ruimte is voor verbetering. Interne problemen en zelfs faillissementen zijn voor velen aan de orde van de dag. In de kern van deze problemen ligt een tekort aan leiderschap.

Het boek Straight-Line Leadership bevat krachtige tools die, wanneer ze worden toegepast, direct een verschil maken in je persoonlijke leven en je bedrijf. Ontdek hoe Straight-Line Leadership voor jou van waarde kan zijn. Met de tools van de eerste vijf hoofdstukken uit het boek kun je al een onvoorstelbaar verschil maken in je leven.

“Iedereen die geïnteresseerd is in het worden van een groots leider, moet dit boek lezen.”

Clate Mask, CEO van Infusionsoft en auteur van bestseller Conquer the Chaos

“Straight-up krachtig en straight-away bruikbaar.”

Dale Dauten, Houston Chronicle

“Geen loze theorie. Brutaal, direct en briljant.”

Kent H. Hillhouse, generaal in de US Army

Download de eerste
5 hoofdstukken